معنی شابانک

معنی شابانک چیست؟

  • معنی شابانک به همراه کلمات هم قافیه، و برابر پارسی آن در فرهنگ لغت دهخدا، فرهنگ لغت معین، فرهنگ فارسی عمید، دانشنامه آزاد فارسی، تلفظ شابانک در گویش ها و لهجه.

     


    معنی شابانک

    معنی: از گیا هان دارویی که بیشتر در مصر می روید و در طب قدیم برای معالجۀ صرع به کار می رفته است.

     


    هم قافیه با شابانک

    اینک، آلونک، بادکنک، روشنک، سوهانک، عینک، لرزانک، ناخنک، ونک.

     


    معنی شابانک در فرهنگ عمید

    از گیا هان دارویی که بیشتر در مصر می روید و در طب قدیم برای معالجۀ صرع به کار می رفته، برنوف.

     


    معنی شابانک در لغت نامه دهخدا

    شابانک. [ ن َ ] ( اِ مرکب ) شافانج. ( دزی ج 1 ص 714 ). دارویی است که آن را به عربی بنفسج الکلاب خوانند و بشیرازی تس سگ گویند و معرب آن شابانج است علت صرع را سود دارد. ( برهان ). گیاهی که در مصر به برنوف معروف است. ( قاموس ). گیاهی است به مصر معروف به برنوف. ( منتهی الارب ذیل ش ب ک ). دارویی که در صرع استعمال کنند و در مصر برنوف گویند. ( ناظم الاطباء ). عبس و رجوع به شابابک و شعوری ج 2 ص 126 ذیل شاهبانک شود.

     

     


    پیشنهاد و نظر شما برای واژه شابانک

    در بخش دیدگاه، نظر خودتان را درباره‌ی این مطلب بنویسید. اگر نقصی می‌بینید، سعی کنید مطلبمان را کامل کنید. و اگر پیشنهاد تازه‌ای دارید، پیشنهادتان را اضافه کنید.

     


    پیشنهاد ویژه برای مطالعه

    نامه های احمد شاملو به آیدا

    شعرهای لوله شده پوریا پلیکان

    شعر مسافر سهراب سپهری

    نگویید دستان ما خالی است

     


    معنی شابانک در ویکی پدیا

    شابانک، (همچنین: شابانک سالاد، مَنداب، جرجیر,کَحکیز) (Eruca sativa) یک گیاه خوراکی یک ساله است که بومی مناطق مدیترانه، از مراکش و پرتغال تا لبنان و ترکیه و ایران (روستای خورند از توابع شهرستان راور استان کرمان و استان بوشهر شهرستان های کنگان و دیر و جم و دشتستان ) است.سَرده (جنس) شابانک(کَحکیز) در ایران یک گونه گیاه علفی یک ساله دارد که معمولاً به صورت هرز در کشتزارها می روید.این گیاه سرمادوست و بلندروز است که همانند گندم دارای انواع پاییزه و بهاره است. برگ های شابانک دارای پهنکی بخش شده به چند بریدگی عمیق و نامنظم است و گل های درشت به رنگ سفید مایل به زرد یا مایل به صورتی با شبکه ای از خط های ریز به رنگ بنفش دارد.
    از شابانک در تهیه سالاد بهره می گیرند. گل و دانه ها و برگ های شابانک همگی قابل استفاده هستند. مزهٔ خاص و تند برگ های آن برای سالاد و سایر غذاهای سرد مناسب است.منداب دارای ویتامین ث زیاد و هم چنین نیترات زیاد است و به این خاطر نباید روزانه مقادیر زیادی از آن را خورد زیرا ممکن است از میزان نیترات مجاز برای بدن بگذرد.
    این گیاه در ایران در بلوچستان و نواحی اطراف دریای خزر یافت می شود و در برخی کشتزارهای کرمانشاه، آذربایجان، اهواز، بوشهر، تهران، یزد و جندق نیز می روید. در قدیم در فارسی، شابانک را کک کوج هم می نامیدند و بدن شترهای دچارشده به جرب را با آن چرب می کردند.
    شابانک، سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هاست. این گیاه حاوی مقدار زیادی اسید فولیک، ویتامین A, C و K همراه با سایر مواد معدنی مانند پتاسیم، منگنز، آهن و کلسیم است. این سبزی برگدار، فیبر و فیتوشیمایی های زیادی نیز دارد، قند کمی داشته و کم کالری و کم کربوهیدارت و کم چربی است.

    شابانَک، (همچنین: شابانک سالاد، مَنداب، جرجیر، کَحکیز) (Eruca sativa) در زبان تاتی به این کیه قیجی میگویند یک گیاه خوراکی یک‌ساله است که بومی مناطق مدیترانه، از مراکش و پرتغال تا لبنان و ترکیه و ایران است. سَرده (جنس) شابانک در ایران یک گونه گیاه علفی یک‌ساله دارد که معمولاً به صورت هرز در کشتزارها می‌روید. این گیاه سرمادوست و بلندروز است که همانند گندم دارای انواع پاییزه و بهاره است. برگ‌های شابانک دارای پهنکی بخش‌شده به چند بریدگی عمیق و نامنظم است و گل‌های درشت به رنگ سفید مایل به زرد یا مایل به صورتی با شبکه‌ای از خط‌های ریز به رنگ بنفش دارد.

    معنی شابانک در ویکی پدیا

    به مطلب امتیاز دهید!

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    سارا

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *