معنی طائی

معنی طائی چیست؟

  • معنی طائی به همراه کلمات هم قافیه، و برابر پارسی آن در فرهنگ لغت دهخدا، فرهنگ لغت معین، فرهنگ فارسی عمید، دانشنامه آزاد فارسی، تلفظ طائی در گویش ها و لهجه.

     

     

    معنی طائی در فرهنگ فارسی

    مصطفی بن محمد بن یونس بن ابو عبدالله حنفی دانشمند عرب ( و. ۱۱۳۸ – ف.۱۱۹۳ ه.ق . ). او راست : توفیق الرحمن بشرح کنز دقائق البیان درفقه حنفی تالیف ابوالبرکات نسفی و او این شرح را اختصاری کرده و آنرا کنزالبیان مختصر توفیق الرحمن نام نهاده و هر دو بطبع رسیده ( معجم المطبوعات )
    ( صفت ) منسوب به طی از مردم افراد قبیله طی : حاتم طائی .
    احمد ابن محمد الطائی یکی از سرکردگان امرائ در عصر عباسیان خویش لوائ مدینه طریق مکه و سپس ولایت کوفه و سواد آن و طریق خراسان و سامره و شرطه بغداد و خراج قطر بل و مسکن برای او بست .

     

     

    معنی طائی در لغت نامه ی دهخدا

    طائی. ( ص نسبی ) منسوب به طی که پدر بطنی است. ( منتهی الارب ). و از جمله حاتم از اسخیاء معروف عرب که از قبیله طی بوده است :
    آنی تو که گر زنده شودحاتم طائی
    علم و کرم و جود کند از تو تعلم.
    سوزنی.
    نماند حاتم طائی و لیک تا به ابد
    بماند نام بلندش به نیکوئی مشهور.
    سعدی.
    رجوع به حاتم شود. و ابوتمّام حبیب بن اوس طائی است. رجوع به ابوتمّام شود.
    طائی. ( اِخ ) ( الَ… ) یکی از شیوخ رواة حدیث که در روزگار ابوداود به اصفهان آمد. نامش نامعلوم است. پاره ای از متأخرین گویند: محتمل است که شیخ مزبور یحیی بن عبدویة البغدادی باشد. ( نقل به معنی از الموشح ).
    طائی. ( اِخ ) احمدبن محمد الطائی یکی از سرکردگان امراء در عصر عباسیان المعتمد علی اﷲ در سال 271 هَ. ق. به دست خویش لواء مدینه ، طریق مکه ، و سپس ولایت کوفه و سواد آن ، و طریق خراسان و سامراء، و شرطه بغداد، و خراج قطربل ، و مسکن برای او بست. الموفق باللّه در سال 275 بر او خشم گرفت و او را باز داشت ، و سپس رها ساخت و ولایت کوفه بدو سپرد. در آن ایام قرامطه در کوفه ظهور کرده بودند، طائی بر هر مردی از قرامطه در سال دیناری خراج نهاد و تا گاه مرگ ولایت کوفه داشت و هم در 281 هَ. ق. بمرد. ( اعلام زرکلی ج 1 ص 71 ).
    طائی. ( اِخ ) مصطفی بن محمدبن یونس بن ابی عبداﷲ الطائی الحنفی. مولد او 1138 هَ. ق. و وفات در 1193هَ. ق. او راست : کتاب توفیق الرحمن بشرح کنز دقائق البیان در فقه حنفی تألیف ابوالبرکات نسفی و این شرح را اختصاری کرده ، و آن را کنزالبیان ، مختصر توفیق الرحمن نام نهاده است ، و هر دو کتاب به طبع رسیده است. ( معجم المطبوعات ج 2 ص 1225 ).

     

     

    پیشنهاد و نظر شما برای واژه ی طائی

    در بخش دیدگاه، نظر خودتان را درباره‌ی این مطلب بنویسید. اگر نقصی می‌بینید، سعی کنید مطلبمان را کامل کنید. و اگر پیشنهاد تازه‌ای دارید، پیشنهادتان را اضافه کنید.

     

     

    پیشنهاد ویژه برای مطالعه

    شعر پارینه مهدی اخوان ثالث

    شعر آوار عید مهدی اخوان ثالث

    شعر شمعدان مهدی اخوان ثالث

    شعر آنک ببین مهدی اخوان ثالث

    به مطلب امتیاز دهید!

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    رُعیام

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *